Усім привіт! Думаю розповісти про знахідкою, може кому треба. Останнім часом щось почав помічати, що сплю погано, кручусь до ранку, а вранці почуваюся, ніби вагони розвантажував. Грішив на роботу, на дощі, а кохана каже: "Треба змінимо постіль на нормальну, а не цей синтетичний жах із базару". І отут я поліз в гугл.
Зізнаюсь, вважав, що вибір постільної білизни - це просто "колір сподобався чи ні". Виявилося, то цілий всесвіт. Там тобі і бязь, ранфорс, сатин... Я в цих назвах плавав, поки не потрапив на сайт postilnabilyzna.com.
Друзі, це просто скарбниця корисної інфи! Я провів майже годину. У них все як в підручнику: чітко описані всі матеріали, від бюджетної бязі до преміум сатину та льону. Навіть там є таблиця з порівнянням щільності та того ж, скільки прань витримає комплект. Дуже допомогло мені зрозуміти, чому один комплект коштує 800 грн, а другий — 2500.
Кілька відкриттів для себе дізнався:
- Виявляється, що, наші та євро розміри трохи різняться, і перш ніж купувати варто бігати з сантиметром міряти свою ковдру, а не просто довіряти ярлику «двоспальний».
- Хто б міг подумати, що тепла фланель в спеку — це пекло, а сатин реально дихає, бо в цієї тканини структура специфічна.
- Там є поради, як прати, щоб принт не полиняв через місяць. Актуально для всіх, у кого пралка працює цілодобово.
Зрештою вирішили взяти на пробу сатиновий набір від вітчизняного виробника (підтримали так би мовити своїх). Поки політ нормальний — спимо як убитий, тканина приємна до тіла, не ковзає й не електризується.
Тому, якщо ти, як і я, до останнього часу вважали, що підковдра — це не та річ, в яку треба розбиратись, щиро рекомендую почитати огляд на тому сайті. Це дійсно економить і час, і гроші на пошуки та вберігає від придбання кота в мішку. Усім гарного відпочинку!